Jablunkovský jarmark

16. 7. 2017

12:00 Mariánské náměstí

Tříkrálová sbírka 2017 je za námi... DĚKUJEME VÁM!

16111438_354795034907455_1330265384_nV roce 2017 se nám znovu podařilo překonat loňský rekord a to jen díky Vám milí koledníci!

Z celého srdce děkujeme za Vaše dary! Díky Vám jsme i letos vykoledovali rekordní částku 867.550 Kč na pomoc charitnímu dílu u nás i v zahraničí. Pán Bůh Vám zaplať!

Jako poděkování za Vaši pomoc bude i v tomto roce každý měsíc sloužena mše sv. za všechny koledníky, organizátory, dárce a všechny, jež toto dílo jakkoli podporují. Pán Bůh ať Vám žehná!

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2017 VÝSLEDKY  počet pokl.
Jablunkov 245 026 Kč 33
Mosty 150 690 Kč 16
Návsí 103 359 Kč 14
Písek 77 246 Kč 7
Bukovec 62 179 Kč 7
Milíkov 42 717 Kč 7
Písečná 32 498 Kč 5
Hrádek 56 180 Kč 6
Bocanovice 35 683 Kč 5
Horní Lomná 8 583 Kč 2
Dolní Lomná 36 349 Kč 7
Hrčava 9 785 Kč 3
Košařiska 7 255 Kč 2
CELKEM 867 550 Kč 114

* Tučně zvýrazněné částky = rekordní výtěžky obce

Pokud tě zajímá statistika jednotlivých obcí od roku 2003 do roku 2017 je Ke stažení na našich stránkách.

Koledoval jsi a ještě nevíš kolik jsi vybral do kasičky?

To není žádný problém. Přehled o jednotlivých pokladničkách si na našich stránkách můžeš stáhnout:  2017 přehled_o_pokl_bez kontaktů.pdf. V přehledu najdeš všechny pokladničky a to jak celkovou sumu výtěžku, tak i počty penízků, které v pokladničce byly.

DĚKUJEME VÁM VŠEM!

Chystáme odměnu pro 3králové koledníky, v rámci toho jsme vyhlásili anketku, ve které můžeš hlasovat a vybrat si které akce by ses chtěl zúčastnit. Hlasovat můžeš na našich facebookových stránkách: odměna pro tříkrálové koledníky.

CHCEŠ SE ZAPOJIT PŘÍŠTÍ ROK? NEVÁHEJ...a čti dále...

Chceš udělat něco pro druhé, být užitečný a mít radost z pomoci druhým? Máme pro tebe nabídku. Můžeš se stát tříkrálovým koledníkem a tím pomoci všem potřebným. Potřebujeme každého. Malé i velké, mladé i staré... Každý je potřebný. Skupinku musí vést ten, komu již bylo 15 let.

Budeme velmi vděčni za tvoji pomoc!

Přihlas se nám na tel: 733 755 843 nebo na email: jablunkov@caritas.cz

Ptáte se: Co je to Tříkrálová sbírka?

Jedná se o veřejnou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika. Jde o největší dobrovolnickou akci v celostátním měřítku. Každoročně se do ní zapojuje také řada dobrovolníků spolupracujících s Charitou Jablunkov. Přidej se i ty!

Pokud se chceš zapojit můžeš kontaktovat koordinátora Tříkrálové sbírky na jablunkovsku.

Každý rok se do této sbírky zapojuje cca 300 dobrovolníků. Tříkrálová sbírka probíhá na začátku každého roku. Každým rokem koledníci koledují od 1. ledna do 14. ledna.

V katolické církvi panuje tradice koledování. Úkolem Tříkrálů je roznést dobrou zvěst o narození Krista a požehnání do co nejvíce domácností v Jablunkově a okolních obcích. Je to o to těžší, že se nacházíme na území Beskyd. Domy jsou často daleko od sebe a někdy je velice náročné dostat se ve sněhu do všech končin našeho regionu.

PRAVIDLA:

Koledníci putují a zpívají vánoční písně, rozdávají tradičně informační letáčky, dveře domů označují posvěcenou křídou písmeny :

K † M † B † nebo C † M † B † a příslušný rok

Písmena znázorňují zkratku: Christus Mansionem Benedicat – neboli: Kristus ať žehná tomuto domu. Tři křížky symbolizují Nejsvětější Trojici, tj. Otce, Syna a Ducha Svatého.

Jak poznáte pravé koledníky?

Vedoucí kolednické skupinky musí mít minimálně 15 let a na viditelném místě písemné pověření (plnou moc). Pokladničku mají zapečetěnu razítkem Vašeho obecního, či městského úřadu. Vedoucí skupinky musí mít sebou občanský průkaz a můžete si zkontrolovat údaje v pověření. Pokud si přesto nebudete jisti, můžete zavolat řediteli Charity Jablunkov, na kterého Vám koledníci předají kontakt na materiálech, které rozdávají při koledování (letáčky, kalendáře).

Rozdělení Tříkrálové sbírky:

Charita Česká republika využívá prostředky z Tříkrálové sbírky na svou činnost, na humanitární pomoc v ČR i v zahraničí, většina výtěžku sbírky (tj. 65%) se vrací do jednotlivých charit jako příspěvek na realizované projekty.

65 %    na činnost zařízení Charity Jablunkov
15 %    na činnost Diecézní charity ostravsko-opavské v Ostravě
10 %    na humanitární pomoc u nás i v zahraničí
5 %      na činnost Charity Česká republika
5 %      na režie (náklady s pořádáním Tříkrálové sbírky Charity ČR)

Pokud Vás zajímají novinky a akce Charity Jablunkov, máte jedinečnou možnost zaregistrovat se, a my Vám budeme občas posílat informace o tom, co se dělo, děje a dít bude v Charitě Jablunkov.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku

Poděkování biskupa F.V. Lobkowicze a ředitele Lukáše Curyla z Diecézní charity ostravsko-opavské za Tříkrálovou sbírku. Letošní rok bylo vybráno v naší diecézi 15 682 874,- kč. Všem dárcům děkujeme.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Jednotlivé výsledky obcí a každé jedné pokladničky...

Snad každý z Vás chce vědět kolik vykoledoval pro Charitu Jablunkov. Jednotlivé výsledky najdete na našich stránkách.

Jak probíhalo koledování?

Jak probíhalo koledování na živo si můžete poslechnout v krátké reportáži, kterou má na svědomí redaktor Szymon Brandys! Srdečně děkujeme za chuť a čas koledovat s námi.

Zveme Vás všechny k poslechu od 7:05min.  Ať se daří!

Tříkrálovka se pro tento rok chýlí ke zdárnému konci...

Děkujeme.

Děkujeme Vám všem: Vám, kteří jste pro nás koledovali; Vám,kteří jste nám otevřeli; Vám, kteří jste nás povzbuzovali; Vám, kteří jste se jakkoli zapojili.

Přestěhováno a nyní chystáme 3královku...

Poslechněte si krátkou reportáž o tom jak se nám žije v novém a také o tom, co nám těsně před vánočními svátky zabírá nejvíce času...

Tříkrálová sbírka 2016 na Jablunkovsku

Logo Tříkrálové sbírky 2016

Děkujeme všem lidem, kteří přijali naše koledníky, děkujeme všem, kdo přispěli do pokladniček a tím podpořili Charitní dílo. Děkujeme všem obětavým koledníkům, vedoucím skupinek a všem, kdo se podíleli na organizaci sbírky. Přinášíme Vám výsledky koledování v jednotlivých obcích.

Před Českou spořitelnou zněly latinsko-americké rytmy a chodil tříkrálový velbloud

Velbloud Achim v Tříkrálvém městečku před ČS

Ve středu 6. ledna vozil dvouhrbý velbloud Akim před budovou České spořitelny v Olbrachtově ulici v Praze 4 na hřbetě děti i dospělé. Před spořitelnou totiž odpoledne vyrostlo Tříkrálové městečko se stánky s nabídkou sladkých pochutin a s živou hudbou. Výtěžek z akce podpoří charitní Tříkrálovou sbírku.

Koledníci vystoupili v České televizi

Diváci Dobrého rána České televize mohli vidět skupinku koledníků, kterou tvořili zástupci Charity. V živém vstupu se vyjádřili mimo jiné k letošním záměrům na využití výtěžku.