VÝTĚŽEK AKCE:

14.141 Kč

Diecézní charita ostravsko-opavská se sídlem Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava vyhlašuje výběrové řízení na funkci ředitel/ka Charity Jablunkov Kvalifikační předpoklady: • Středoškolské vzdělání (VŠ výhodou) • Praxe v řízení • Zkušenosti s čerpáním dotací a grantů • Řidičský průkaz sk. B • Morální bezúhonnost • Základní znalost sociálního učení Katolické církve a sociální problematiky • Komunikativnost a smysl pro odpovědnost • Sociální cítění a empatie K písemné přihlášce je nutno doložit: • Výpis z rejstříku trestů (ne starší 3 měsíce) • Kopii vysvědčení či diplomu o dosažení nejvyššího vzdělání • Hlavní koncepční teze ve vztahu k rozvoji Charity Jablunkov (1 – 2 strany) • Strukturovaný životopis (musí obsahovat přehled dosavadní praxe) Přihlášku s přílohami je nutno doručit nejpozději do 31. 7. 2011 na adresu: Diecézní charita ostravsko-opavská, Kratochvílova 3, 702 00 Moravská Ostrava. Na obálku uveďte „Výběrové řízení – neotvírat!“ Mgr. Lukáš Curylo, v.r. Ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské

Ohlédnutí za naší charitní historií...

Dovolte mi, že se společně ohlédneme do historie naší charity a povíme si také, jak i Vám můžou být nápomocné naše služby právě dnes.

Charita Jablunkov byla založena mladými aktivisty, kteří se rozhodli pomáhat druhým, protože to cítili jako svoji křesťanskou povinnost a především je to činilo šťastné. Každý z nás má ve svém srdci touhu konat dobro, a když tuto touhu naplníme – věřte nebo ne – často nacházíme smysl svého života. Jako motto Charity Jablunkov, vybrali zakladatelé citát sv. Matky Terezy: „Chceme dělat jen malé věci s velkou láskou.“ Tato slova si neustále opakujeme a držíme se jich dodnes.

Charitní pečovatelská služba pomáhá.

Charitní pečovatelská služba pomáhá seniorům a lidem se zdravotním postižením v jejich domácím prostředí.

4. ročník Charitních dveří dokořán v plném proudu...

Stalo se již tradicí....

Každým rokem během prázdnin, konkrétně kařdé letní úterý otevíráme dveře charity dokořán. I v tomto roce chceme v této velmi úspěšné akci pokračovat.

Srdečně Vás zveme. Přidejte se k nám... Malý, velký, zdravý, nemocný, mladý i starý... pro každého je zde něco k práci i k naučení. Proto neváhejte a využijte tuto jedinečnou možnost!

Každé úterý, od 9.00 do 14.00 hod., se na Vás těší celý team pracovníků stacionáře.

S koloběžkou pro Charitu.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do našeho benefičního závodu na koloběžkách!

Výtěžek akce činí: 14.141Kč! Srdečné Pán Bůh zaplať. Chcete-li podpořit benefiční akci: školní pomůcky pro potřebné, své dary můžete zasílat na naše sbírkové konto: 2200443710/2010

V nejbližších dnech budou na našem webu k dispozici fotografie. Ještě jednou, DÍKY!

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Dění ve stacionáři 6/2017

Uplynulo už bezmála půl roku, co se Denní stacionář sv. Josefa přestěhoval z budovy mateřské školky na Bezručově ulici do objektu bývalé speciální školy na Bukovecké ulici. Klienti i pracovníci si již zvykli na krásné, nové a hlavně větší prostory stacionáře.

Bezplatná právní poradna UZAVŘENA

Z důvodu STÁTNÍCH SVÁTKŮ bude ve čtvrtek 06.07.2017 naše Bezplatná právní poradna mimořádně uzavřena! Na Vaše dotazy bude právník odpovídat opět ve čtvrtek 13.07.2017 od 16.00 do 18.00 v nových prostorách Charity Jablunkov na ul.Bukovecká 479. Děkujeme za pochopení.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.