Nadále pomáháme Ukrajině.

Veřejná sbírka

na pomoc pozůstalým

UKONČENA 30.6.2016

DĚKUJEME ZA VAŠE ŠTĚDRÉ DARY!

Denní stacionář sv. Josefa pro mladé lidi se zdravotním postižením

Denní stacionář sv. Josefa je zařízením Charity Jablunkov. Jedná se o registrovanou sociální službu. Naší službou podáváme pomocnou ruku mladým lidem s postižením z Jablunkova a okolí.

Je Vám 16 až 40 let? Chcete dosáhnout v životě více než doposud a nevíte jak? My Vám chceme pomoci žít, co nejvíc podobně, jako Vaší vrstevníci.

Denní nabídka aktivit je různá. Usilujeme o zachování lidské důstojnosti klientů, ale také o její pozvednutí. Naše veškerá činnost vychází z křesťanských hodnot.

Nabízíme dílnu keramickou, kutilskou, tkalcovskou. Vyrábíme svíčky. Učíme se vařit a pracujeme na zahradě. Formou nabízených denních aktivit individuálně podporujeme klienty v samostatnosti, v praktickém životě a v pomáhání druhým. Učíme se nakupovat, samostatně cestovat, hledáme společné zájmy a zprostředkujeme další návazné aktivity. Odpoledne poté nabízíme další aktivity v podobě klubů. Aktuálně máme klub zdravého cvičení, hudebně-divadelní, výtvarně-kreativní a filmový. V našem programu nechybí ani terapeutická sezení, hipoterapie apod.

Pokud máte zájem o naši službu, vyplňte žádost a doručte ji do denního stacionáře.

Můžete nás navštívit kdykoli během týdne, vždy v pracovní dny.  Těšíme se na shledanou!

Provozní doba:

pondělí - pátek  6.30 - 14.30

Chcete být informování o tom, co se u nás děje? Stačí se zaregistrovat a my Vám 1x měsíčně zašleme informace o tom co bylo, je a bude.

Vydařená smaženice.

V neděli 19. června 2016 altánek před Denním stacionářem sv. Josefa v Jablunkově ožil. Smažila se zde totiž smaženice. Akce se nezúčastnili pouze zaměstnanci a klienti stacionáře, ale také jejich příbuzní.

Jaký byl pro nás Týden sociálních služeb 2015

Několik málo dojmů klientů i pracovníků Denního stacionáře z té spousty, kterou nám přinesl Týden sociálních služeb, jsme sepsali a okomentovali pro Vás...

Zakončení Týdne sociálních služeb 2015

Třešničkou na dortu letošního Týdne sociálních služeb bylo páteční divadelní vystoupení klientů Denního stacionáře sv. Josefa.

Týden sociálních služeb 2015 - čtvrtek

Promítání filmu školákům v kině, středoškolští dobrovolníci v Denním stacionáři, den otevřených dveří v Domě s pečovatelskou službou v Jablunkově a večerní promítání v kině, to byl předposlední den Týdne sociálních služeb.

Týden sociálních služeb 2015 - úterý

Druhý den Týdne sociálních služeb se otevřely dveře Denního stacionáře naší charity pro žáky škol i veřejnost. Odpoledne patřilo velmi zajímavé besedě o pěstounské péči.

Slavnostní otevření Centra pomoci sv. Rafaela

Zahájení letošního Týdne sociálních služeb bylo věnováno klientům a pracovníkům všech sociálních služeb na Jablunkovsku, kterým jsme vyprošovali Boží požehnání při mši sv. v jablunkovském Starém klášteře. Další pondělní program byl určen rodinám. Slavnostně jsme otevřeli charitní Centrum pomoci sv. Rafaela.

Zahajujeme Týden sociálních služeb

V tomto roce proběhne Týden sociálních služeb od pondělí 5. 10. do pátku 9. 10. 2015.

Charita Jablunkov ve spolupráci s ostatními sociálními službami pro Vás připravila opravdu zajímavý program.

Jste zvědaví? Tak čtěte a přijďte.

POŽEHNANÉ SVÁTKY VÁNOČNÍ VÁM VŠEM...

„Adeste fideles, laeti triumphantes,
venite, venite in Betlehem."

Předvánoční prodejní výstava se blíží...

Těšíme se, a co vy?

A je tu parádní konec!

Někdo by si možná řekl, že závěr týdne už bude klidnějši, ale my jsme jiného názoru!