Máme výsledky TKS!!!

sociální pracovník: Mgr. Urszula Koky

kontakt: 733 581 485, jablunkov@caritas.cz

POSLÁNÍ DENNÍHO STACIONÁŘE:

V Denním stacionáři sv. Josefa v Jablunkově podáváme pomocnou ruku osobám s mentálním a kombinovaným postižením ve věku od ukončení školní docházky do 40 let (věk při nástupu), aby mohli žít podobně jako jejich vrstevníci. Prostřednictvím denních aktivit podporujeme klienty v soběstačnosti, samostatnosti v běžném životě a ve snižování závislosti na pomoci druhých.

CÍLOVÁ SKUPINA:

Naši službu poskytujeme osobám s mentálním postižením, také v kombinaci se zrakovým, sluchovým a jiným tělesným postižením, ve věku od ukončení školní docházky do 40 let (věk při nástupu do služby).

SLUŽBU NEPOSKYTUJEME:

• osobám s potřebou stálého zdravotního dohledu a zdravotní péče
  • osobám s psychickým onemocněním, které může být překážkou pobytu v kolektivu

KAPACITA ZAŘÍZENÍ

15 klientů v jeden okamžik

CÍLE DENNÍHO STACIONÁŘE:

Snahou pracovníků DS je, aby klient:

• dosáhl co nejvyššího stupně soběstačnosti potřebné pro život v jeho přirozeném prostředí,
  • stal se co nejvíce samostatný v rozhodování a zodpovědnosti za sebe,
  • udržel nebo získal a rozvíjel své schopnosti, dovednosti, znalosti,
  • zachoval a rozvíjel přirozené mezilidské vztahy.
ZÁKLADNÍ ČINNOSTI

Denní stacionář se zavazuje poskytovat tyto základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí stravy,
  • výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,
  • sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.
ZÁSADY SLUŽBY:

V Denním stacionáři sv. Josefa usilujeme o to, aby naše jednání vždy vycházelo z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• bratrská láska (klienty přijímáme takové, jací jsou, každý klient je pro nás rovnocenným a důstojným partnerem)
  • empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsob jednání klientů s pochopením, snažíme se porozumět jejich pocitům a motivům)
    • individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým z nich pracujeme podle jeho osobních cílů, potřeb a přání
    • úcta (respektujeme klienty jako svobodné lidské bytosti s vlastní vůlí, podporujeme je v samostatném jednání, rozhodování a nesení důsledků)
    • pravdivost (ke klientům přistupujeme a komunikujeme otevřeně, upřímně a objektivně)
    • profesionalita (usilujeme o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovní a profesní formací, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).

Pokud máte zájem o naši službu, vyplňte žádost o poskytnutí sociální službya doručte ji do denního stacionáře.

Můžete nás navštívit kdykoli během týdne, vždy v pracovní dny.  Těšíme se na shledanou!

Chcete být informování o tom, co se u nás děje? Stačí se zaregistrovat a my Vám pravidelně zašleme informace o tom co se dělo, bylo, je a bude.

Chceme srdečně poděkovat všem, kteří nám pomohli s úpravou nových prostor. Jste stále v našich modlitbách! Děkujeme!

DĚKUJEME

Reportáž o novém stacionáři

S chutí Vás zveme k dalšímu poslechu reportáže, kterou s námi natočil redaktor Ostravského rádia pán Szymon Brandys, čímž mu velmi děkujeme za zájem o dění v naší Charitě.

Přestěhováno a nyní chystáme 3královku...

Poslechněte si krátkou reportáž o tom jak se nám žije v novém a také o tom, co nám těsně před vánočními svátky zabírá nejvíce času...

PODĚKOVÁNÍ...

Přestěhováno, je to tak. Sami tomu nemůžeme uvěřit. Přestěhovali jsme se v termínu, zahájili provoz v termínu a to ještě s úsměvem na tváři. Byl to nejvíce požehnaný čas mého života. Každý den jsem sledovala kolik Pán pro nás činí zázraků! Bez Božího požehnání marné lidské namáhání. Tato slova jsou více než hezká, jsou pravdivá.

Z celého srdce vzdávám Bohu díky, za každý den, každého člověka a každé dobré gesto. Odevzdáváme Vás v modlitbách, Vás všechny, kteří jste se jakýmkoliv způsobem podíleli na této akci Kulový blesk. Za celý team pracovníků Lucie Szotkowská.

Je to tady – stěhujeme se!

Pozor, pozor!

Jak již všichni víte, dokončujeme rekonstrukci na adrese Bukovecká 479, konkrétně v přízemí pod novou hudební školou. Tímto Vám sdělujeme, že Charita Jablunkov, přesněji Denní stacionář svatého Josefa se STĚHUJE!

Oslavte s námi 15 let Charity Jablunkov!

Přidejte se k nám a oslavujte s námi. Společně jsme v Jablunkově již 15 krásných let. Budeme rádi, když nás i nadále budete podporovat.

Vydařená smaženice.

V neděli 19. června 2016 altánek před Denním stacionářem sv. Josefa v Jablunkově ožil. Smažila se zde totiž smaženice. Akce se nezúčastnili pouze zaměstnanci a klienti stacionáře, ale také jejich příbuzní.

Jaký byl pro nás Týden sociálních služeb 2015

Několik málo dojmů klientů i pracovníků Denního stacionáře z té spousty, kterou nám přinesl Týden sociálních služeb, jsme sepsali a okomentovali pro Vás...

Zakončení Týdne sociálních služeb 2015

Třešničkou na dortu letošního Týdne sociálních služeb bylo páteční divadelní vystoupení klientů Denního stacionáře sv. Josefa.

Týden sociálních služeb 2015 - čtvrtek

Promítání filmu školákům v kině, středoškolští dobrovolníci v Denním stacionáři, den otevřených dveří v Domě s pečovatelskou službou v Jablunkově a večerní promítání v kině, to byl předposlední den Týdne sociálních služeb.

Týden sociálních služeb 2015 - úterý

Druhý den Týdne sociálních služeb se otevřely dveře Denního stacionáře naší charity pro žáky škol i veřejnost. Odpoledne patřilo velmi zajímavé besedě o pěstounské péči.