STĚHUJEME SE...

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2016

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity.

JUBILEJNÍ ROK 2016

DĚKUJEME VÁM!

Denní stacionář sv. Josefa

POZOR, POZOR!!! STĚHUJEME SE. V období od 9.12. do 12.12. bude stacionář uzavřen z důvodu stěhování. Od úterý 13.12. budeme službu denní stacionář poskytovat v nových prostorách na ul. Bukovecká 479, Jablunkov. Jedná se o budovu bývalé zvláštní školy, nyní nově Základní umělecké školy. Denní stacionář bude sídlit v suterénu této budovy. DĚKUJEME za pochopení!

1PROVOZNÍ DOBA:16

pondělí až čtvrtek  6.30 - 14.30
pátek 6.30 - 13.00

vedoucí: Mgr. Lucie Szotkowská

sociální pracovník: Mgr. Urszula Koky

kontakt: 733 581 485, jablunkov@caritas.cz

POSLÁNÍ DENNÍHO STACIONÁŘE:

V Denním stacionáři sv. Josefa v Jablunkově podáváme pomocnou ruku osobám s mentálním a kombinovaným postižením ve věku od ukončení školní docházky do 40 let (věk při nástupu), aby mohli žít podobně jako jejich vrstevníci. Prostřednictvím denních aktivit podporujeme klienty v soběstačnosti, samostatnosti v běžném životě a ve snižování závislosti na pomoci druhých.

CÍLOVÁ SKUPINA:

Naši službu poskytujeme osobám s mentálním postižením, také v kombinaci se zrakovým, sluchovým a jiným tělesným postižením, ve věku od ukončení školní docházky do 40 let (věk při nástupu do služby).

SLUŽBU NEPOSKYTUJEME:

• osobám s potřebou stálého zdravotního dohledu a zdravotní péče
  • osobám s psychickým onemocněním, které může být překážkou pobytu v kolektivu

KAPACITA ZAŘÍZENÍ

15 klientů v jeden okamžik

CÍLE DENNÍHO STACIONÁŘE:

Snahou pracovníků DS je, aby klient:

• dosáhl co nejvyššího stupně soběstačnosti potřebné pro život v jeho přirozeném prostředí,
  • stal se co nejvíce samostatný v rozhodování a zodpovědnosti za sebe,
  • udržel nebo získal a rozvíjel své schopnosti, dovednosti, znalosti,
  • zachoval a rozvíjel přirozené mezilidské vztahy.
ZÁKLADNÍ ČINNOSTI

Denní stacionář se zavazuje poskytovat tyto základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí stravy,
  • výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím,
  • sociálně terapeutické činnosti,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.
ZÁSADY SLUŽBY:

V Denním stacionáři sv. Josefa usilujeme o to, aby naše jednání vždy vycházelo z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• bratrská láska (klienty přijímáme takové, jací jsou, každý klient je pro nás rovnocenným a důstojným partnerem)
  • empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsob jednání klientů s pochopením, snažíme se porozumět jejich pocitům a motivům)
    • individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým z nich pracujeme podle jeho osobních cílů, potřeb a přání
    • úcta (respektujeme klienty jako svobodné lidské bytosti s vlastní vůlí, podporujeme je v samostatném jednání, rozhodování a nesení důsledků)
    • pravdivost (ke klientům přistupujeme a komunikujeme otevřeně, upřímně a objektivně)
    • profesionalita (usilujeme o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovní a profesní formací, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).

Pokud máte zájem o naši službu, vyplňte žádost o poskytnutí sociální službya doručte ji do denního stacionáře.

Můžete nás navštívit kdykoli během týdne, vždy v pracovní dny.  Těšíme se na shledanou!

Chcete být informování o tom, co se u nás děje? Stačí se zaregistrovat a my Vám pravidelně zašleme informace o tom co se dělo, bylo, je a bude.

Oslavte s námi 15 let Charity Jablunkov!

Přidejte se k nám a oslavujte s námi. Společně jsme v Jablunkově již 15 krásných let. Budeme rádi, když nás i nadále budete podporovat.

Vydařená smaženice.

V neděli 19. června 2016 altánek před Denním stacionářem sv. Josefa v Jablunkově ožil. Smažila se zde totiž smaženice. Akce se nezúčastnili pouze zaměstnanci a klienti stacionáře, ale také jejich příbuzní.

Jaký byl pro nás Týden sociálních služeb 2015

Několik málo dojmů klientů i pracovníků Denního stacionáře z té spousty, kterou nám přinesl Týden sociálních služeb, jsme sepsali a okomentovali pro Vás...

Zakončení Týdne sociálních služeb 2015

Třešničkou na dortu letošního Týdne sociálních služeb bylo páteční divadelní vystoupení klientů Denního stacionáře sv. Josefa.

Týden sociálních služeb 2015 - čtvrtek

Promítání filmu školákům v kině, středoškolští dobrovolníci v Denním stacionáři, den otevřených dveří v Domě s pečovatelskou službou v Jablunkově a večerní promítání v kině, to byl předposlední den Týdne sociálních služeb.

Týden sociálních služeb 2015 - úterý

Druhý den Týdne sociálních služeb se otevřely dveře Denního stacionáře naší charity pro žáky škol i veřejnost. Odpoledne patřilo velmi zajímavé besedě o pěstounské péči.

Slavnostní otevření Centra pomoci sv. Rafaela

Zahájení letošního Týdne sociálních služeb bylo věnováno klientům a pracovníkům všech sociálních služeb na Jablunkovsku, kterým jsme vyprošovali Boží požehnání při mši sv. v jablunkovském Starém klášteře. Další pondělní program byl určen rodinám. Slavnostně jsme otevřeli charitní Centrum pomoci sv. Rafaela.

Zahajujeme Týden sociálních služeb

V tomto roce proběhne Týden sociálních služeb od pondělí 5. 10. do pátku 9. 10. 2015.

Charita Jablunkov ve spolupráci s ostatními sociálními službami pro Vás připravila opravdu zajímavý program.

Jste zvědaví? Tak čtěte a přijďte.

POŽEHNANÉ SVÁTKY VÁNOČNÍ VÁM VŠEM...

„Adeste fideles, laeti triumphantes,
venite, venite in Betlehem."

Předvánoční prodejní výstava se blíží...

Těšíme se, a co vy?