VÝTĚŽEK AKCE:

14.141 Kč

CHARITNÍ PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Charitní pečovatelská služba je Charitou Jablunkov poskytována od 1.1.2017. Tato služba je registrovanou sociální službou dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. v aktuálním znění.

Posláním Charitní pečovatelské služby je poskytování individuální podpory a pomoci seniorům a osobám se zdravotním postižením. Služba nabízí pomoc a podporu v péči o vlastní osobu, domácnost i mimo ni. Usilujeme o co nejdelší setrvání klienta ve svém domácím, přirozeném prostředí tak, aby mohl žít běžný způsob života i přes jeho nepříznivou životní situaci.

Sídlo služby:

Školní 1234, 739 91 Jablunkov

Doručovací adresa:

Alej míru 118, 739 91 Jablunkov

Kontakt:

Mgr. Monika Rojčíková - vedoucí, sociální pracovník

731 489 675, chps@jablunkov.caritas.cz

Doba poskytování služby:

Pondělí až pátek: 7:00 – 20:00

Sobota a neděle: 7:00 – 13:00

Komu poskytujeme službu:

Seniorům a osobám od 19 let se zdravotním postižením, kteří jsou závislí na péči druhé osoby (nezvládají péči o vlastní osobu a domácnost) anebo potřebují pomoc ve své nepříznivé životní situaci, která byla způsobena zhoršeným zdravotním stavem, úrazem apod.

Službu poskytujeme osobám žijícím na území města Jablunkov a na území obcí: Písečná, Písek, Bukovec, Návsí, Hrádek, Bocanovice, Milíkov, Košařiska, Dolní Lomná, Horní Lomná, Mosty u Jablunkova, Hrčava.

Službu neposkytujeme:

• Osobám, které zvládají péči o vlastní osobu a domácnost, neocitly se v nepříznivé sociální životní situaci (např. aktivní, samostatná osoba v seniorském věku);
  • osobám, které potřebují pouze zdravotní péči;
  • osobám, které jsou hospitalizovány v nemocničním nebo obdobném zařízení;
  • osobám žijícím mimo území města Jablunkov;
  • osobám, které nezajistí bezpečné prostředí pro výkon Charitní pečovatelské služby.

Zásady poskytované služby:

Pracovníci ve svém jednání vycházejí z křesťanských hodnot, které se odráží v těchto zásadách:

• Individuální přístup (klient je pro nás jedinečnou a neopakovatelnou bytostí, s každým klientem pracujeme podle jeho potřeb a přání).
  • Empatie (vnímáme a díváme se na důvody a způsoby jednání klienta s pochopením, snažíme se porozumět jeho pocitům a motivům).
  • Svobodná volba (podporujeme a respektujeme rozhodnutí a volbu klienta, který má právo kdykoliv službu z vlastního rozhodnutí přerušit či ukončit).
  • Partnerství (přistupujeme ke klientovi jako k rovnocenné bytosti, spolupracujeme a plánujeme službu s klientem).
  • Úcta (respektujeme klienta jako svobodnou lidskou bytost s vlastní vůlí, přistupujeme k němu vstřícně a bez předsudků).
  • Důstojnost (v domácnosti klienta se pracovník pohybuje a jedná výlučně dle pokynů klienta či blízkých osob, pracovník během poskytování pomoci při osobní hygieně dbá na dodržování přiměřené intimity).
  • Mlčenlivost (pracovníci zachovávají mlčenlivost a respektují soukromí klienta, o klientovi nehovoří s žádnou třetí osobou).
  • Profesionalita (pracovníci usilují o zvyšování kvality poskytované služby celoživotním učením se, duchovním a profesním formováním, vzájemným sdílením zkušeností a odborných znalostí).

Dokumenty:

ŽÁDOST o poskytování CHPS, 2017.pdf

ceník aktuální.pdf

Na základě Vaší ústní nebo písemné Žádosti o poskytnutí Charitní pečovatelské služby budete kontaktování sociálním pracovníkem, který si s Vámi dohodne schůzku, na které společně upřesníte další spolupráci při poskytování pečovatelské služby. V případě zaslání Žádosti o poskytování sociální služby poštou nebo emailem, Vás sociální pracovník kontaktuje nejpozději do 5 pracovních dnů od přijetí žádosti.

Ohlédnutí za naší charitní historií...

Dovolte mi, že se společně ohlédneme do historie naší charity a povíme si také, jak i Vám můžou být nápomocné naše služby právě dnes.

Charita Jablunkov byla založena mladými aktivisty, kteří se rozhodli pomáhat druhým, protože to cítili jako svoji křesťanskou povinnost a především je to činilo šťastné. Každý z nás má ve svém srdci touhu konat dobro, a když tuto touhu naplníme – věřte nebo ne – často nacházíme smysl svého života. Jako motto Charity Jablunkov, vybrali zakladatelé citát sv. Matky Terezy: „Chceme dělat jen malé věci s velkou láskou.“ Tato slova si neustále opakujeme a držíme se jich dodnes.

Charitní pečovatelská služba pomáhá.

Charitní pečovatelská služba pomáhá seniorům a lidem se zdravotním postižením v jejich domácím prostředí.

S koloběžkou pro Charitu.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do našeho benefičního závodu na koloběžkách!

Výtěžek akce činí: 14.141Kč! Srdečné Pán Bůh zaplať. Chcete-li podpořit benefiční akci: školní pomůcky pro potřebné, své dary můžete zasílat na naše sbírkové konto: 2200443710/2010

V nejbližších dnech budou na našem webu k dispozici fotografie. Ještě jednou, DÍKY!

Reportáž o novém stacionáři

S chutí Vás zveme k dalšímu poslechu reportáže, kterou s námi natočil redaktor Ostravského rádia pán Szymon Brandys, čímž mu velmi děkujeme za zájem o dění v naší Charitě.