Výročí 15 let!

3. - 9. 10. 2016

Nadále pomáháme Ukrajině.

DĚKUJEME za vaše dary!

V rámci Cetra pomoci sv. Rafaela posyktujeme bezplatnou pomoc všem potřebným našeho regionu. Cílem je provést jedince, rodinu aktuálním těžkým životním obdobím k lepšímu zítřku. Základním pilířem těchto služeb je křesťanská láska k bližnímu.

POZOR, ZMĚNA PROVOZNÍ DOBY platná od 10. 9. 2016!

pondělí 8.00 - 15.30

úterý, středa, čtvrtek 8.00 - 13.00

pátek zavřeno

Vedoucí:    Mgr. Lucie Szotkowská
Kontakt:     733 592 289
Adresa:      ul. Bukovecká 479, přední vchod nové hudební školy

Oslavte s námi 15 let Charity Jablunkov!

Přidejte se k nám a oslavujte s námi. Společně jsme v Jablunkově již 15 krásných let. Budeme rádi, když nás i nadále budete podporovat.

Víte, jak na důstojné stáří? STAREJTE se!

Na Jungmannově náměstí můžete navštívit naši výstavu (foto: Marie Bartošová).

Přemýšleli jste už o tom, kde a jak stráví vaši blízcí důstojný závěr života? Jste připraveni o svoje rodiče a prarodiče pečovat v domácím prostředí? Víte, kam se obrátit pro radu? Starejte se. Pomůžeme Vám!

2. Ukrajinský Festival

V pátek 2. září 2016 od 17h se po roce bude opět konat Ukrajinský festival pro širokou veřejnost v centru Ostravy (zahrada TV NOE – Kostelní 2). Můžete se těšit na ukrajinský pěvecký soubor Korale, taneční soubor Džerelo, na výborný ukrajinský boršč či další pochutiny, výstavu fotografií a setkání se spolupracovníky z Ukrajiny. Na závěr můžete shlédnout film s ukrajinskou a moldavskou tématikou. Těšíme se na Vás!

Pomoc Ukrajině.

V nedávné době, tj. 6. 6. - 13. 6. u nás proběhla materiální sbírka pro Ukrajinu. V úterý 14. 6. 2016 si ředitel Charity Tjačivo odvezl většinu sbírky.

Ukrajinský Tjačiv a Jablunkov se díky Charitě stali partnery

Z iniciativy Charity Tjačiv, Charity Jablunkov a Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Diecézní charity ostravsko-opavské vzniká partnerství dvou měst, které nebude mít jen symbolický a kulturní rozměr, ale i pomůže místním lidem v nouzi.

Sbírková akce na pomoc pozůstalým

Charita Jablunkov ve spolupráci s obcí Písečná vyhlašuje Sbírkovou akci na pomoc pozůstalým po zemřelém Milanu Nieslanikovi. Prostředky budou použity na překlenutí tíživé sociální situace dvou nezletilých dětí a manželky.

Uprchlíkům ve Slovinsku poskytuje lékařskou péči Charita Maďarsko

Lékaři z Charity Maďarsko sešívají chlapcovu ruku (Bahrang Mostaag, dobrovolník Charity Maďarsko, při práci (foto: Meabh Smith/Trocaire/Caritas).

Je chladný, špinavý den ve slovinském městě Dobova. Padá hustý déšť, šedivé nebe se mračí a všechno zahaluje mlha — tak popisuje Meabh Smith své dojmy z času stráveného v uprchlickém táboře na východě Slovinska.

Report z pomoci na Ukrajině

Ve dnech 15. – 25. 11. 2015 probíhá monitorovací cesta humanitárního projektu, kdy pracovníci humanitárního oddělení DCHOO a ACHO měli možnost se podílet na předání posledních balíků lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině v oblasti Donbasu.

Slavnostní otevření Centra pomoci sv. Rafaela

Zahájení letošního Týdne sociálních služeb bylo věnováno klientům a pracovníkům všech sociálních služeb na Jablunkovsku, kterým jsme vyprošovali Boží požehnání při mši sv. v jablunkovském Starém klášteře. Další pondělní program byl určen rodinám. Slavnostně jsme otevřeli charitní Centrum pomoci sv. Rafaela.

Zahajujeme Týden sociálních služeb

V tomto roce proběhne Týden sociálních služeb od pondělí 5. 10. do pátku 9. 10. 2015.

Charita Jablunkov ve spolupráci s ostatními sociálními službami pro Vás připravila opravdu zajímavý program.

Jste zvědaví? Tak čtěte a přijďte.