Nadále pomáháme Ukrajině.

Veřejná sbírka

na pomoc pozůstalým

UKONČENA 30.6.2016

DĚKUJEME ZA VAŠE ŠTĚDRÉ DARY!

V rámci Cetra pomoci sv. Rafaela posyktujeme bezplatnou pomoc všem potřebným našeho regionu. Cílem je provést jedince, rodinu aktuálním těžkým životním obdobím k lepšímu zítřku. Základním pilířem těchto služeb je křesťanská láska k bližnímu.

POZOR, ZMĚNA!

LETNÍ PROVOZNÍ DOBA aktuální od 27. 6. do 4. 9. 2016:

pondělí až čtvrtek 8.00 - 13.00

pátek zavřeno

Vedoucí:    Mgr. Lucie Szotkowská
Kontakt:     733 592 289
Adresa:      ul. Bukovecká 479, bývalá speciální škola

Pomoc Ukrajině.

V nedávné době, tj. 6. 6. - 13. 6. u nás proběhla materiální sbírka pro Ukrajinu. V úterý 14. 6. 2016 si ředitel Charity Tjačivo odvezl většinu sbírky.

Ukrajinský Tjačiv a Jablunkov se díky Charitě stali partnery

Z iniciativy Charity Tjačiv, Charity Jablunkov a Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Diecézní charity ostravsko-opavské vzniká partnerství dvou měst, které nebude mít jen symbolický a kulturní rozměr, ale i pomůže místním lidem v nouzi.

Sbírková akce na pomoc pozůstalým

Charita Jablunkov ve spolupráci s obcí Písečná vyhlašuje Sbírkovou akci na pomoc pozůstalým po zemřelém Milanu Nieslanikovi. Prostředky budou použity na překlenutí tíživé sociální situace dvou nezletilých dětí a manželky.

Uprchlíkům ve Slovinsku poskytuje lékařskou péči Charita Maďarsko

Lékaři z Charity Maďarsko sešívají chlapcovu ruku (Bahrang Mostaag, dobrovolník Charity Maďarsko, při práci (foto: Meabh Smith/Trocaire/Caritas).

Je chladný, špinavý den ve slovinském městě Dobova. Padá hustý déšť, šedivé nebe se mračí a všechno zahaluje mlha — tak popisuje Meabh Smith své dojmy z času stráveného v uprchlickém táboře na východě Slovinska.

Report z pomoci na Ukrajině

Ve dnech 15. – 25. 11. 2015 probíhá monitorovací cesta humanitárního projektu, kdy pracovníci humanitárního oddělení DCHOO a ACHO měli možnost se podílet na předání posledních balíků lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině v oblasti Donbasu.

Slavnostní otevření Centra pomoci sv. Rafaela

Zahájení letošního Týdne sociálních služeb bylo věnováno klientům a pracovníkům všech sociálních služeb na Jablunkovsku, kterým jsme vyprošovali Boží požehnání při mši sv. v jablunkovském Starém klášteře. Další pondělní program byl určen rodinám. Slavnostně jsme otevřeli charitní Centrum pomoci sv. Rafaela.

Zahajujeme Týden sociálních služeb

V tomto roce proběhne Týden sociálních služeb od pondělí 5. 10. do pátku 9. 10. 2015.

Charita Jablunkov ve spolupráci s ostatními sociálními službami pro Vás připravila opravdu zajímavý program.

Jste zvědaví? Tak čtěte a přijďte.

Migrace není zločin

Caritas Europa (CE) vyzývá Evropskou Unii, aby se držela svých hodnot a ukázala zbytku světa, že Evropa bere lidská práva vážně.

Setkání s o. Vojtěchem Kohutem

Již tento čtvrtek 14. 5. 2015 v 18:00 v budově Sv. Josefa v Mostech u Jablunkova (vedle kostela) se bude konat beseda s o. Vojtěchem Kohutem, OCD, misionářem ve Středoafrické republice.

Kardinál Duka poděkoval dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky

Kardinál Dominik Duka poděkoval dárcům a koledníkům TKS 2015.

Upřímný dík za organizaci letošní Tříkrálové sbírky vyjádřil kardinál Dominik Duka v dopise, zaslaném řediteli Charity ČR Lukáši Curylovi. „Má poděkování patří všem, kteří se svým darem na této sbírce podíleli, ale i těm, kteří její přípravě a průběhu věnovali svůj čas a energii.“