STĚHUJEME SE...

WIGILIA DLA OSÓB SAMOTNYCH

24. 12. 2016

od 16.00 hod.

v nových prostorách Charity.

JUBILEJNÍ ROK 2016

DĚKUJEME VÁM!
Od 22.12.2016 (čtvrtek) do 2.1.2017 (pondělí) UZAVŘENO Z DŮVODU ČERPÁNÍ ŘÁDNÉ DOVOLENÉ. Zahájení provozu v úterý 3.1.2017.  Děkujeme za pochopení.

V rámci Cetra pomoci sv. Rafaela poskytujeme bezplatnou pomoc všem potřebným našeho regionu. Cílem je provést jedince, rodinu aktuálním těžkým životním obdobím k lepšímu zítřku. Základním pilířem těchto služeb je křesťanská láska k bližnímu.

Vedoucí:    Daria Hóta
Kontakt:     733 592 289
Adresa:      ul. Bukovecká 479, přední vchod nové hudební školy

PROVOZNÍ DOBA:

pondělí 8.00 - 15.30

úterý, středa, čtvrtek 8.00 - 13.00

pátek zavřeno

SETKÁVÁNÍ U RAFAELA! ČEKÁME NA VÁS!

• TVŮRČÍ A AKTIVNÍ MAMINKY - každý čtvrtek od 9:00 hod., zajištěno hlídání pro děti.

Vyzkoušíme si různé techniky a způsoby výroby. V rámci setkání si vždy připravíme zajímavé téma, které budeme probírat u společné tvořivé práce. Setkání vede umělecky nadaná paní Niedobová.

•  MA-MI KLUB - úterý 9:30 hod. pouze liché týdny (22.11., 6.12.,20.12.)

Ma–Mi klub je setkání pro maminky na rodičovské dovolené a jejich děti. Jedná se o přátelská a otevřená setkání. Program bude flexibilně upravován podle potřeb nejmenších. V rámci setkání si budeme nejen hrát, ale především se společně vzdělávat na téma výchovy a péče o naše děti. Vede zkušená maminka Lucie Lysková.

• SKUPINA MODLÍCÍCH SE MAMINEK - nejbližší termín: středa 7.12. a pondělí 19.12. od 9:00 hod.

„Sjednoceny v modlitbě ochráníme naše děti." Setkáváme se 2x v měsíci v Centru pomoci sv. Rafaela. Konkrétní termíny domlouváme vždy konkrétně na další měsíc. Přidejte se k nám. Vede: Božena Puczoková

• DOUČOVACÍ SKUPINKA - každé úterý, 1. stupeň ZŠ od 14:15, 2. stupeň ZŠ od 15:15

Jednou týdně se budeme setkávat proto, abychom se společně učili všemu, co je potřeba. Cílem je pomoct v osvojení vědomostí a dovedností nutných ke splnění problémových předmětů. Děti si budou pomáhat vzájemně. Každé setkání bude vést odborný asistent.

• Al-Anon - každá středa 17:00 hod.

Al-Anon je společenstvím příbuzných a přátel alkoholiků, kteří se navzájem dělí o své zkušenosti, sílu a naději, aby mohli řešit společný problém a pomáhat jiným uzdravit se z alkoholismu. Věříme, že alkoholismus je nemoc, která postihuje celou rodinu a že změnou postojů můžeme alkoholikovi pomoci v zotavení. Al-Anon má jediný cíl: pomoci rodinám alkoholiků.

Naplňujeme jej prostřednictvím uplatňování Dvanácti kroků, přijímání a potěšení rodin alkoholiků, stejně jako tím, že poskytujeme porozumění a povzbuzení alkoholikovi. V tomto společenství je zachovávána přísná mlčenlivost!!!

• AA (Anonymní alkoholici) - od LEDNA 2017

Anonymní alkoholici je společenství žen a mužů, kteří spolu sdílejí své zkušenosti, sílu a naději, že dovedou vyřešit svůj společný problém a pomoci ostatním k uzdravení z alkoholizmu. Jediným požadavkem pro členství v AA je touha přestat pít.

Našim prvotním účelem je zůstat střízliví a pomáhat ostatním alkoholikům střízlivosti dosahovat. Setkání se mohou účastnit pouze alkoholici. Na setkání nemá přístup žádný odborník, ani nikdo koho se problém netýká osobně. V tomto společenství je zachovávána přísná mlčenlivost!!! Anonymní jsme proto, že si nesdělujeme příjmení ani žádné osobní údaje. Pokud máte zájem o setkávání ozvěte se nám a oznámíme vám termín a místo, kde setkání probíhá. Setkání vede anonymní alkoholik z Ostravy.

Oslavte s námi 15 let Charity Jablunkov!

Přidejte se k nám a oslavujte s námi. Společně jsme v Jablunkově již 15 krásných let. Budeme rádi, když nás i nadále budete podporovat.

Víte, jak na důstojné stáří? STAREJTE se!

Na Jungmannově náměstí můžete navštívit naši výstavu (foto: Marie Bartošová).

Přemýšleli jste už o tom, kde a jak stráví vaši blízcí důstojný závěr života? Jste připraveni o svoje rodiče a prarodiče pečovat v domácím prostředí? Víte, kam se obrátit pro radu? Starejte se. Pomůžeme Vám!

2. Ukrajinský Festival

V pátek 2. září 2016 od 17h se po roce bude opět konat Ukrajinský festival pro širokou veřejnost v centru Ostravy (zahrada TV NOE – Kostelní 2). Můžete se těšit na ukrajinský pěvecký soubor Korale, taneční soubor Džerelo, na výborný ukrajinský boršč či další pochutiny, výstavu fotografií a setkání se spolupracovníky z Ukrajiny. Na závěr můžete shlédnout film s ukrajinskou a moldavskou tématikou. Těšíme se na Vás!

Pomoc Ukrajině.

V nedávné době, tj. 6. 6. - 13. 6. u nás proběhla materiální sbírka pro Ukrajinu. V úterý 14. 6. 2016 si ředitel Charity Tjačivo odvezl většinu sbírky.

Ukrajinský Tjačiv a Jablunkov se díky Charitě stali partnery

Z iniciativy Charity Tjačiv, Charity Jablunkov a Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Diecézní charity ostravsko-opavské vzniká partnerství dvou měst, které nebude mít jen symbolický a kulturní rozměr, ale i pomůže místním lidem v nouzi.

Sbírková akce na pomoc pozůstalým

Charita Jablunkov ve spolupráci s obcí Písečná vyhlašuje Sbírkovou akci na pomoc pozůstalým po zemřelém Milanu Nieslanikovi. Prostředky budou použity na překlenutí tíživé sociální situace dvou nezletilých dětí a manželky.

Uprchlíkům ve Slovinsku poskytuje lékařskou péči Charita Maďarsko

Lékaři z Charity Maďarsko sešívají chlapcovu ruku (Bahrang Mostaag, dobrovolník Charity Maďarsko, při práci (foto: Meabh Smith/Trocaire/Caritas).

Je chladný, špinavý den ve slovinském městě Dobova. Padá hustý déšť, šedivé nebe se mračí a všechno zahaluje mlha — tak popisuje Meabh Smith své dojmy z času stráveného v uprchlickém táboře na východě Slovinska.

Report z pomoci na Ukrajině

Ve dnech 15. – 25. 11. 2015 probíhá monitorovací cesta humanitárního projektu, kdy pracovníci humanitárního oddělení DCHOO a ACHO měli možnost se podílet na předání posledních balíků lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině v oblasti Donbasu.

Slavnostní otevření Centra pomoci sv. Rafaela

Zahájení letošního Týdne sociálních služeb bylo věnováno klientům a pracovníkům všech sociálních služeb na Jablunkovsku, kterým jsme vyprošovali Boží požehnání při mši sv. v jablunkovském Starém klášteře. Další pondělní program byl určen rodinám. Slavnostně jsme otevřeli charitní Centrum pomoci sv. Rafaela.

Zahajujeme Týden sociálních služeb

V tomto roce proběhne Týden sociálních služeb od pondělí 5. 10. do pátku 9. 10. 2015.

Charita Jablunkov ve spolupráci s ostatními sociálními službami pro Vás připravila opravdu zajímavý program.

Jste zvědaví? Tak čtěte a přijďte.